Fugint d’una vida normal (artículo en la Revista Plaers, Diari Avui, Catalunya)

(Artículo escrito por Oriol Rodríguez, aparecido el domingo 22 de noviembre de 2009 en la revista Plaers del Diario Avui, Catalunya, España)

ANNA I PABLO: FUGINT D’UNA VIDA NORMAL

Inici: el 20 de juny del 2000 a Cubelles.

Fi: l’any 2012 a Barcelona.

Països visitats: uns setanta països diferents de quatre continents.

Quilòmetres recorreguts: ni més ni menys que uns 350.000 quilòmetres, tots fets amb el mateix vehicle, un 4×4 al qual anomenen la Cucaracha.

El projecte inicial de L’Anna i el Pablo era donar la volta al món en un 4×4 durant quatre anys, però ja en porten nou i diuen que acabaran sent dotze. “No teníem previst estar tant de temps fora de casa –ens explica l’Anna-. Però quan comences un viatge a llarg termini, et vas trobant amb diferents obstacles i no sempre les coses surten com les havies planejat”. Nou anys enrere l’Anna treballava en una promotora de concerts de rock i el Pablo en una agencia de publicitat, feines que no van dubtar a deixar enrere per descubrir món.

www.viajeros4x4x4.com

I de què han viscut durant tot aquest temps?, es preguntarà més d’un. “El pressupost que vam calcular quan vam sortir de Barcelona era de 600 euros al mes, diners que havien de cobrir les despeses del tres: la Cucaracha, el vehicle 4×4 amb què viatgem, i nosaltres dos”. Un pressupost que cobríem amb els estalvis i amb els ingresos que anàvem obtenint escrivint articles per a un parell de mitjans de Barcelona. Però la furgoneta va tenir dues avaries greus que van minvar els seus estalvis considerablement, i el diners que pensaven que els durarien quatre anys els en van durar tres. “En aquest punt d’inflexió teniem dues opcions: donar per acabada l’aventura i tornar a casa, o trovar la manera d’aconseguir diners per continuar endavant amb el projecte. Vam optar per la segona. Des d’aleshores hem fet de tot: compravenda d’artesanies, parar a treballar a Xile durant gairebé un any, hem tornat un parell d’estius a treballar a Barcelona, venda d’articles de col.leccionista per Internet… I ara fa dos anys i mig que vam publicar un llibre sobre la travessia d’Àfrica”.

Però els nostres protagonistas no nomès han fet de tot, sinó que també els ha passat de tot. “Al Pablo li van posar un matxet al coll al Brasil; a Kenya ens van assaltar disparant a les rodes del matatu (minibús) en què anàvem, a Etiòpia un grup de trenta homes armats amb Pals ens va envoltar. Però també tenim experiències molt bones amb gent que ens trobem pel camí i que ens acull com si fóssim de la familia”. Per aixó creuen que tot i que el món en què vivim està bastant lluny de ser perfecte, encara hi ha esperança, i “gent que inverteix part de la seva vida a millorar la vida d’altres persones sense esperar res a canvi”, diuen.

••••

El Libro de la Independencia con franja verde

El Libro de la Independencia. ISBN 978-84-616-9037-4

Consigue ahora El Libro de la Independencia en Lulú, Amazon, Mercado Libre, Kindle o en la Librería Altaïr de Barcelona. Si vivís en Argentina, escribinos a [email protected]

Viaja con nosotros cada día en Instagram, Facebook y YouTube @viajeros4x4x4

 

Pablo Rey (Buenos Aires) y Anna Callau (Barcelona) viajan por el mundo desde el año 2000 en una furgoneta Mitsubishi Delica L300 4×4 llamada La Cucaracha. En estos años veinte años de movimiento constante consiguieron un máster en el arte de sobrevivir y resolver problemas (policías corruptos y roturas de motor en el Sáhara, por ejemplo) en lugares lejanos.

Durante tres años recorrieron Oriente Próximo y África, de El Cairo a Ciudad del Cabo; estuvieron 7 años por toda Sudamérica y otros 7 años explorando casi cada rincón de América Central y Norteamérica. En el camino cruzaron el Océano Atlántico Sur en un barco de pesca, descendieron un río del Amazonas en una balsa de troncos y caminaron entre leones y elefantes armados con un cuchillo suizo.

En los últimos años comenzaron a viajar a pie (Pirineos entre el Mediterráneo y el Océano Atlántico, 2 meses) y en motocicleta (Asia) con el menor equipaje posible. Participan en ferias del libro y de viaje de todo el mundo, y dan charlas y conferencias en escuelas, universidades, museos y centros culturales. Pablo ha escrito tres libros en castellano (uno ya se consigue en inglés) y muchas historias para revistas de viaje y todo terreno como Overland Journal (Estados Unidos) y Lonely Planet (España).

¿Cuándo terminará el viaje? El viaje no termina, el viaje es la vida.

0 thoughts on “Fugint d’una vida normal (artículo en la Revista Plaers, Diari Avui, Catalunya)

 1. Hola!
  Us escribim del programa No són hores d’Onda Cero Catalunya, avui fem un programa dedicat al desert i haviem pensat en fer-vos una entrevista telefònica perquè ens expliquessiu la vostra experiència.
  Suposo que deveu estar molt lluny, però es possible que ens truquem per parlar una estoneta a la radio?
  Nosaltres podem gravar l’entrevista a aprtir de les 19:00 de la tarda fins les 22:00 o podrieu entrar en directe a partir de la 01:00.. tot hora de Barcelona..

  Espero que pogueu veure el missatge a temps.

  Gràcies!

  Helena Moliné
  [email protected]
  0034 669 793917
  ONDA CERO Catalunya

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Viajeros4x4x4