Fugint d’una vida normal (artículo en la Revista Plaers, Diari Avui, Catalunya)

www.viajeros4x4x4.com

(Artículo escrito por Oriol Rodríguez, aparecido el domingo 22 de noviembre de 2009 en la revista Plaers del Diario Avui, Catalunya, España)

ANNA I PABLO: FUGINT D’UNA VIDA NORMAL

Inici: el 20 de juny del 2000 a Cubelles.

Fi: l’any 2012 a Barcelona.

Països visitats: uns setanta països diferents de quatre continents.

Quilòmetres recorreguts: ni més ni menys que uns 350.000 quilòmetres, tots fets amb el mateix vehicle, un 4×4 al qual anomenen la Cucaracha.

El projecte inicial de L’Anna i el Pablo era donar la volta al món en un 4×4 durant quatre anys, però ja en porten nou i diuen que acabaran sent dotze. “No teníem previst estar tant de temps fora de casa –ens explica l’Anna-. Però quan comences un viatge a llarg termini, et vas trobant amb diferents obstacles i no sempre les coses surten com les havies planejat”. Nou anys enrere l’Anna treballava en una promotora de concerts de rock i el Pablo en una agencia de publicitat, feines que no van dubtar a deixar enrere per descubrir món.

I de què han viscut durant tot aquest temps?, es preguntarà més d’un. “El pressupost que vam calcular quan vam sortir de Barcelona era de 600 euros al mes, diners que havien de cobrir les despeses del tres: la Cucaracha, el vehicle 4×4 amb què viatgem, i nosaltres dos”. Un pressupost que cobríem amb els estalvis i amb els ingresos que anàvem obtenint escrivint articles per a un parell de mitjans de Barcelona. Però la furgoneta va tenir dues avaries greus que van minvar els seus estalvis considerablement, i el diners que pensaven que els durarien quatre anys els en van durar tres. “En aquest punt d’inflexió teniem dues opcions: donar per acabada l’aventura i tornar a casa, o trovar la manera d’aconseguir diners per continuar endavant amb el projecte. Vam optar per la segona. Des d’aleshores hem fet de tot: compravenda d’artesanies, parar a treballar a Xile durant gairebé un any, hem tornat un parell d’estius a treballar a Barcelona, venda d’articles de col.leccionista per Internet… I ara fa dos anys i mig que vam publicar un llibre sobre la travessia d’Àfrica”.

Però els nostres protagonistas no nomès han fet de tot, sinó que també els ha passat de tot. “Al Pablo li van posar un matxet al coll al Brasil; a Kenya ens van assaltar disparant a les rodes del matatu (minibús) en què anàvem, a Etiòpia un grup de trenta homes armats amb Pals ens va envoltar. Però també tenim experiències molt bones amb gent que ens trobem pel camí i que ens acull com si fóssim de la familia”. Per aixó creuen que tot i que el món en què vivim està bastant lluny de ser perfecte, encara hi ha esperança, i “gent que inverteix part de la seva vida a millorar la vida d’altres persones sense esperar res a canvi”, diuen.

Banner libro La Vuelta al Mundo en 10 Años: Africa
Deja un comentario