La volta al mon en set anys (Diario Metro, Catalunya)

www.viajeros4x4x4.com

www.viajeros4x4x4.com

(Artículo escrito por Angela Rodríguez y publicado en 25 de junio de 2007 en el Diario Metro de Barcelona)

Un bon dia, ara ja fa set anys, dos aventurers, Pablo i Anna, van decidir deixar-ho tot i sortir de Barcelona per donar la volta al món en una furgoneta 4×4. Aquest mes han fet l’aniversari en ruta al Perú, de camí cap a Alaska, i l’han celebrat destapant una ampolla de vi xilè, segons han explicat ells mateixos a Metro via mail.

La idea d’emprendre aquesta aventura va sorgir d’un viatge que va fer Pablo al 1999 a Johannesburg. Allà va conèixer un altre viatger suís que portava dos anys recorrent l’Àfrica amb un Land Rover. I va decidir unir-se a ell fent un itinerari per Zimbabwe i Namíbia durant 40 dies. A la tornada, li va proposar a l’Anna la idea de la volta al món.

Durant aquesta travessia, han fet una mica de tot per mantenir-se. Segons explica l’Anna, “el primer any vam escriure alguns articles, després compràvem artesania d’un país i la veníem a un altre, també vam treballar en restaurants i en un pub, i ara ens mantenim amb el lloguer del pis de Barcelona i la venda d’un llibre sobre l’Àfrica”.

“Quan vam sortir pensàvem que el viatge seria de 4 anys. En portem 7 i anem per la meitat”.

Així, aquesta parella de viatgers ha recorregut diversos països europeus i africans, i després han fet el salt a l’altre continent. En el seu camí han viscut també alguns moments de perill. “A Etiòpia ens van perseguir dos homes muntats en una motocicleta i armats amb una escopeta que volien que paguéssim una vaca perquè, deien, l’havíem atropellat”. Però no només hi ha hagut estones dolentes. En Pablo i l’Anna asseguren que han descobert que “si necessites ajuda sempre apareix un àngel de carn i ossos”. En set anys, els han ajudat uns quants àngels, com en Mutaz, un noi del Sudan que els va acollir una vegada que la furgoneta els va deixar penjats al Sàhara. “O moltes persones que ens han allotjat a casa seva sense conèixe’ns de res, la majoria a països musulmans”. El viatge encara continuarà uns anys més, fins al 2010, quan tornaran a Barcelona i celebraran una gran festa.

Els records. El record més amarg que han viscut aquests exploradors va ser a Xile, quan van caure en mans d’un mecànic que els va tenir 70 dies aturats (coincidint amb el Nadal i l’Any Nou). Van haver de canviar sencer el motor de la furgoneta. Un dels més emocionants va ser l’arribada al Cap de Bona Esperança.

Deja un comentario